A Quick Guide To Human Computer Interaction

in Educationlast year
  1. What is Human Computer Interaction?
    Ans. Human-computer interaction (HCI) is the field of study focusing on the designing computer technology and, in particular, the interaction between humans (the users) and computers or computer based system. It is concerned with the physical, psychological and theoretical aspects of this process.

2.. What is brainstorming relating to Human Computer Interaction?
Ans. The brainstorming relating to Human Computer Interaction is the design of interactive products and services in which a designers’ focus goes beyond the item in development to include the way users will interact with it. The concept of interaction design is to develop usable and easy to use products.

3.What is Contextual Inquiry?
Ans. Contextual Inquiry is useful and needed in Requirements Analysis with focus in Human - Computer Interaction. Contextual means the user’s environment and Inquiry means the user as how it perform. Therefore, Contextual Inquiry is the study with interviews and deep observation on the small users to gain information about behaviors and work practices.

4.What is Making sense data?
sAns. Making sense Data ot Data Mining is the process of gathering data to make sense of large volume Data.

5.What is a dynamic prototype in Human Interaction?
Ans. A dynamic prototype is an effective way of making good designs in Human Computer Interaction. It is an advanced stage of model, release and sample of a product concept. A dynamic prototype is designed to test and try new design in HCI.

6.Discuss the technology and change .
Ans. Technology today was so advanced that people can do more than the past.There are so many advanced technology today that all of us can enjoy tomorrow. Technology is best when it brings people together .

7.What is Human Computer Interaction?
Ans. Human-computer interaction (HCI) is the field of study focusing on the design of computer technology and, in particular, the interaction between humans (the users) and computers or computer based system. It is concerned with the physical, psychological and theoretical aspects of this process.

8.Discuss the concepts of interaction design?
Ans. Interaction Design is the design of interactive products and services in which a designer's focus goes beyond the item in development to include the way users will interact with it. The concept of interaction design is to develop usable and
easy to use products.

9.Differentiate the Computer and Human-Computer Interaction?
Ans. The computer interaction is the interaction between computer and user, it
is how we use the computer and how the computer response. While the Human –
computer interaction is the designing of the computer to react with its user involved in
the interaction link between user and computer.

10.Discuss Data Gathering and Requirements Analysis with focus in HCI aspects? Ans. Interviews, Observations and questionnaires are the 3 main ways to data
gathering with focus in Human- Computer Interaction. The data that must be
gathered are: who the users are, what are the activities, where the interaction is
taking place.Requirements Analysis with focus in HCI aspects : carry out an analysis
of the competition, complete discussions with potential users, agree on the users’
needs and establish the goals from the standpoint in the users and business needs.
11.What are Interfaces Design and Prototyping?

Ans. Interfaces design is the process designers use to build interfaces in
software or computerized devices. Interface prototypes provide tools for defining and
refining requirements. Software prototypes implement the interface and basic
functionality in a simple software application.

Sort:  

Hello @acesotto! This is @indayclara from @ocd (Original Content Decentralized) team. We saw that you already posted your first post here in Hive! Congratulations and welcome!

However, it would be awesome if you do an introduction post. Information like who are you and where you're from, how did you discover Hive or who invited you, what types of content you want to see here and the types that you want produce, and what are your expectations in this platform. There's no pressure on this. You can choose on whatever information you would like to share. As a sample of what an intro post is, you can refer to this intro posts for reference:

  1. Hello, I am Patsitivity!
  2. F is for Friend: Your Friend in the Internet
  3. Keeping Up With the Buzz - My Introduction to the Hive Community

If you're interested in other communities, you can check this out Communities Incubation Program.
If you are looking for tips and information as a Hive newbie, click here: Newbie guide

If you have questions, you can hop into Discord server and we'll gladly answer your questions. We will be following your account for some time in anticipation of your introductory post. Feel free to tag @lovesniper @indayclara as well.