Çocuklar çevrimiçi ortamda

avatar

Bir araştırmaya göre, İngiltere'deki beş çocuktan dördü sosyal medya şirketlerinin çevrimiçi ortamda onları korumak için yeterince çaba göstermediğini düşünüyor.

Uygunsuz görüntülere, kendine zarar verme ve zorbalık mesajlarına maruz kaldıklarını söylediler.

NSPCC, Ask.fm ve Facebook'u en riskli siteler arasında derecelendiren 11-69 yaşlarındaki 1,696 kişiyi araştırdı.

Ask.fm, raporu "ciddiye" aldığını ve "bulguları tartışmak" için yardım kurumuyla iletişime geçtiğini söyledi.

Web sitesinden bir sözcü, “Sorumluluğumuzu kabul ediyoruz ve kullanıcılarımızı korumak için araçlarımızı ve politikalarımızı iyileştirmek için sürekli çalışıyoruz” dedi.

'Korumalı değil'
Çocuklara, içeriğin kendi yaş grupları için ne kadar uygun olduğunu değerlendirmek için, uygulamaya, siteye veya oyuna kaydolma deneyimleri hakkında sorular yöneltildi ve insanları rapor edip engelleyip engelleyemediklerini, gizlilik ayarlarını değiştirip destek arayabileceklerini söylemeleri istendi.

16 yaşındaki bir kızdan, kullanıcıların birbirlerine soru sordukları bir site olan Ask.fm'i incelemeleri istendi ve şöyle dedi: "Katkıda bulunduğum için insanlar hakkında yayılmakta çok acı veren mesajların olmasına neden olan sıkı kontroller yoktu. insanlar kendilerine zarar veriyor ya da kendilerini olumsuz hissediyorlar. "

Ankete katılanlardan 1.380 çocuk, sosyal medya sitelerinin uygunsuz veya zararlı içerikle karşılaşmamak için daha fazla şey yapması gerektiğini söyledi.

Çocuklarımı çevrimiçi ortamda nasıl güvende tutabilirim?
Çocuklar ebeveynlerini sosyal medyadan yasaklamalı mı?
Çocuklar ayrıca, kullanıcıları bire bir konuşmaları için rastgele eşleştiren Omegle'ı ve insanların avatarlarla konuşmalarını sağlayan 3D sanal bir dünya olan IMVU'yu değerlendirdi.

IMVU kullanan 18 yaşında bir çocuk, "kendim olmaktan" hoşlandığını söyledi.

"Nasıl göründüğümü ve kendimi insanlara nasıl sunduğumu seçmek. Beni tanımayan insanlarla konuşmayı seviyorum."

Araştırma, ebeveynlere web sitelerini kullanan çocukların riskleri hakkında tavsiyelerde bulunmak için NSPCC'nin Net Aware programının bir parçasıdır .

NSPCC genel müdürü Peter Wanless şunları söyledi: "Çocuklar üzücü, tehlikeli ve yetişkinlere yönelik içerikten korunduğunu hissetmiyorlar.

“Bu ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi dünyasını bilmesi ve çocuklarıyla düzenli olarak ihtiyaç duymaları halinde nasıl yardım alabilecekleri hakkında konuşmaları” dedi.

Teknoloji meraklısı öğretmenler
Bay Wanless, ebeveynlerin, internetin ne kadar hızlı geliştiğinden dolayı çocuklarının sosyal medya kullanımına ayak uydurmalarının "neredeyse imkansız" olduğunu kabul etti.

Ocak ayında, İngiltere Çocuk Komiseri internetin çocuklar için tasarlanmadığını söyledi . Anne Longfield, şirketleri şartlarını ve koşullarını basitleştirmeye çağırarak gençlerin neye kaydolduklarını bilmelerini istedi.

Birkaç ay sonra, Lib Dem meslektaşları milletvekillerine okulların "teknolojiye gerçekten güncel" çalışanlara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte, eski hükümet akıl sağlığı Çar Natasha Devon, sağlık ve eğitim komitelerine çocukların birden fazla el cihazına sahip olarak çevrimiçi etkinliklerini kontrol etmenin yollarını aradıklarını söyledi.

1 Link pilatesfit club
2 Link pilatesfit club
3 Link pilatesfit club
4 Link pilatesfit club
5 Link pilatesfit club
6 Link pilatesfit club
7 Link pilatesfit club
8 Link pilatesfit club
9 Link pilatesfit club
10 Link pilatesfit club
11 Link pilatesfit club
12 Link pilatesfit club
13 Link pilatesfit club
14 Link pilatesfit club
15 Link pilatesfit club
16 Link pilatesfit club
17 Link pilatesfit club
18 Link pilatesfit club
19 Link pilatesfit club
20 Link pilatesfit club
21 Link pilatesfit club
23 Link pilatesfit club
24 Link pilatesfit club
25 Link pilatesfit club
26 Link pilatesfit club
27 Link pilatesfit club
28 Link pilatesfit club
29 Link pilatesfit club
30 Link pilatesfit club
31 Link pilatesfit club
32 Link pilatesfit club
33 Link pilatesfit club
34 Link pilatesfit club
35 Link pilatesfit club
36 Link pilatesfit club
36 Link pilatesfit club

Kullanıcılarda Onus
Facebook, gençlerin güvenliğinin kendileri için "öncelik" olduğunu ve zorbalık ve zararlı içeriğin sitelerine erişmesini engellemek için ebeveynleri ve kullanıcıları için kaynakları olduğunu söyledi. erenköy pilates

Omegle firmasının web sitesi insanları siteyi kendi tehlikeleri altında kullanma konusunda uyarır, ancak kendilerini rahatsız hissedecekleri birisinin bağlantısını kesmeleri konusunda uyarır. erenköy pilates

Siteyi kullanarak, insanların çıplaklık iletmemek veya kimseyi cinsel tacizde bulunmak da dahil olmak üzere belirli bir şekilde davranmayı kabul ettiklerini belirtti. Ancak şirket, insanların "yalnızca kendi davranışlarından sorumlu olduğunu" söyledi.



0
0
0.000
0 comments