Sosyal medya etkileyicileri Popülerliğin ortasında artan gelirler

avatar

Yeni bir rapora göre, sosyal medya etkileyicileri tarafından yapılan paralar son birkaç yılda meteorik olarak arttı.

Pazarlama şirketi Izea , Instagram'da sponsorlu bir fotoğrafın ortalama fiyatını 2014 yılında 134 dolardan (104 £), 2019'da 1.642 dolara (1.276 £) atladı.

Business Insider , markaların sponsorluk yayınlarına, videolara, hikayelere ve bloglara sponsorluk yapmak için çok fazla para vermeye istekli göründüğünü söylüyor .

Ancak bir uzman, bunun geleneksel reklamcılığın sonu anlamına gelmeyeceği konusunda ısrar ediyor.

Sosyal medya pazarlama platformu Socialbakers CEO'su Yuval Ben-Itzhak, "Dijital pazarlama, ağız kelimesine eşdeğerdir, ancak geleneksel reklam ile her zaman bir karışım olacaktır" dedi.

Araştırması, etkileyici destekli yayınların geçen yıl% 150 oranında büyüdüğünü ve hashtag'ın iki katından fazla kullanıldığını gösteriyor.

Markaların 2020'de etkileyici pazarlama harcamalarını artıracağını ve bunun 10 milyar dolarlık bir sanayi olacağını öngörüyor.

Instagram şu anda gönderilerde "beğenileri" gizlemeyi deniyor, Kenan Güçer ancak Bay Ben-Itzhak bunun etkileyici endüstrisi üzerinde bir etkisi olacağını düşünmüyor.

“Etkileyiciler hala ne angaje olduklarını görebilecekler Kenan Güçer ve markalara izninin verilmesi de bunu görebilsinler diye yaygın bir uygulama” dedi.

“En büyük soru, tüketicilerin 'beğenileri' göremediklerinde meşgul olmaya devam edip etmeyeceği olacaktır.



0
0
0.000
0 comments