Stalkerware Eşinize casusluk yapan yazılım

avatar

Amy, kocasının arkadaşları hakkında samimi detayları bildiği zaman başladığını söylüyor.

“Sarah'ın bebeğini bilmek gibi konuşmaları içine snippet'leri bırakacaktı. Gerçekten bilmemesi gereken özel şeyler. Bunları nasıl bildiğini sorsam, bana söylediğimi ve beni kaybetmekle suçladığımı söylerdi. "diyor.

Amy - gerçek adı değil - aynı zamanda her zaman nerede olduğunu biliyor gibiydi.

“Bazen beni arkadaşlarımla buluştuğum bir kafede gördü ve sadece tesadüfen geçtiğini söyledi. Her şeyi sorgulamaya ve kimseye, hatta arkadaşlarıma güvenmeye başladım” dedi.

Aylar boyunca, bu olaylar, küfürlü bir evliliği bir Cadılar Bayramı aile gezisinden sonra ürpertici bir sonuca varmış bir kabusa çevirerek ortaya çıktı.

“Balkabağı yamasını ziyaret ediyorduk ve nadiren iyi bir hafta sonu geçiriyorduk, bu temelde kocamın hiçbir şey almadığı anlamına geliyor. Altı yaşındaki oğlumuz yerde oynuyordu ve çok mutluydu” Amy diyor.

“Kocam bana çiftlikte çektiği bir resmi göstermek için telefonunu geçti ve o saniye içinde ekranda bir uyarı belirdi.“ Amy'nin Mac'inde yayınlanan günlük rapor görüntülemeye hazır. ”

“Bu soğukluğun içimden geçtiğini hissettim ve bir dakikalığına nefes almayı bıraktım. Kendimi affetmek zorunda kaldım ve banyoya ihtiyacım varmış gibi davrandım. Oğlum için orada olmalı ve hiçbir şey görmemiş gibi davranmam gerekiyordu.

“Yapabileceğim ilk an, bilgisayarı kullanmak ve kullandığı casus yazılımları aramak için kütüphaneye gittim. O zaman aylarca çıldırmaya başladığımı düşündüğümde her şey mantıklı geldi.”

Stalkerware (casus yazılım olarak da bilinir), genellikle çevrimiçi olarak açıkça satılan güçlü gözetim yazılım programlarıdır.

Bir cihazda, tüm mesajlar okunabilir, ekran etkinliği kaydedildi, GPS konumları izlendi ve kameralar bireyin ne yaptığını izlemek için kullanıldı.

Siber güvenlik şirketi Kaspersky 'e göre, cihazlarında bu tür yazılımları keşfedenlerin sayısı geçtiğimiz yıl en az% 35 arttı.

Kaspersky araştırmacıları, koruma teknolojilerinin bu yıl 37.532 cihazda stalkerware tespit ettiğini söylediler.

Ve temel güvenlik araştırmacısı David Emm, bunun "çok büyük bir buzdağının görünen yüzü" olduğunu söylüyor.

“Çoğu insan bir dizüstü bilgisayarı veya masaüstünü rutin olarak koruyacak, pek çok insan mobil cihazı koruyamayacak” dedi.

“Bu bilgi, ürünümüzün [akıllı telefonlara] kurulumundan geri geliyor ... bu yüzden bu rakam toplamın ne olacağına bile yaklaşmıyor.”

Webwise: Casus yazılıma giriş
Ebeveynlerin çocuklarına casusluk yapmalarını sağlayan uygulamalar
Aile içi şiddette casus yazılım kullanımı 'tırmanıyor'
Kaspersky'nin bulguları, Rusya'nın en çok takip edici faaliyet gösterdiği ülke olduğunu gösteriyor. Hindistan, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya ilk beşi tamamlarken, İngiltere 730 tespitiyle sekizinci sırada.

Başka bir güvenlik şirketi, insanların zaten casusluk yaptıklarından şüpheleniyorsa atabilecekleri pratik adımlar olduğunu söylüyor.

Jake Moore, “Telefonunuzda hangi uygulamaların bulunduğunu kontrol etmeniz ve gerektiğinde bir virüs taraması yapmanız ve cihazınızda tanımadığınız herhangi bir uygulama olup olmadığını gözden geçirmek için çevrimiçi arama yapmaya ve bunları silmeye değer olması her zaman tavsiye edilir” diyor. Eset.

"Genel bir kural olarak, bir uygulamayı kullanmıyorsanız, silin."

Amy, bilgisayarının tehlikeye atıldığının farkına vardığında, sadece yeni aşmakta olduğu şiddetli bir teknoloji güvensizliği geliştirdi.

Hayır kurumları bunun böyle bir travmaya ortak bir psikolojik tepki olduğunu söylüyor.

Jessica bir başka mobil yazılım kurbanıydı. Eski kocası telefonunun mikrofonu üzerinden düzenli olarak casusluk yapıyor ve özel konuşmalarda onun ve arkadaşlarının kullandığı belirli cümleleri tekrarlayarak akıl oyunları oynuyordu.

İlişkiden kaçtığından yıllar geçti ama arkadaşlarıyla görüşürken telefonunu hala arabada kilitli tutuyor.

Yerli taciz sadaka Safer Places'den Gemma Toynton, davalarında bu uzun vadeli etkiyi çok gördüğünü söylüyor.

“Birinin güvenini azaltır” diyor. “Bir telefonu veya dizüstü bilgisayarı silah olarak görmelerini sağlıyor, çünkü bunun için kullanılmış.

“Teknoloji, etraflarında bir ağ gibi zihinlerinde haline geldi ve birçok insan interneti kullanmaktan çekildi.

“Gerçekten bütün hayatını etkiliyor. Bu mobil yazılımın yükselişe geçmesi gerçek bir endişe kaynağı.”

ABD'den olan Amy şimdi boşandı ve eski kocasından kilometrelerce uzakta yaşıyor.

Onunla doğrudan temas etmesini önleyen bir sınırlama emri vardır ve yasal olarak yalnızca oğullarının bakımı hakkında lojistik yazılı mektupla iletişim kurmasına izin verilir.

Muhammet YT Ceo DLive



0
0
0.000
2 comments
avatar

Hi,

  • Community Guideline for TripleA
    please be advised that the tag AAA is used for TripleA, which is focusing on Movie and Drama reviews. The team behind TripleA is countermeasuring the abuse of the tag and the final stage would be a permanent blacklist of the account from TripleA after this warning.

Hope to see you at TripleA with a great movie review on your next posting.

0
0
0.000